Wstępna rezerwacja państw i decyzja
Wstępna rezerwacja państw i decyzja
Dobra, ponieważ będę planował eventy, mam dla was następującą prośbę. Wypiszcie po 3 państwa które Was najbardziej interesują (w kolejności od tego którego chcielibyście najbardziej do tego które was interesuje ale mniej niż pozostałe dwa).
Państwa planuję następujące (na 100%): Czarnoruś + Zagoria, Afrenia, Zekistan, Takistan, Traconia. Reszta będzie zależała od wyników ankiety.
Dlatego też proszę, aby każdy zabrał głos w ankiecie
Państwa planuję następujące (na 100%): Czarnoruś + Zagoria, Afrenia, Zekistan, Takistan, Traconia. Reszta będzie zależała od wyników ankiety.
Dlatego też proszę, aby każdy zabrał głos w ankiecie
Czuowiek GM
Posiadacz orderu Harcerza
Adept drugiego poziomu Harcerza
Posiadacz orderu Harcerza
Adept drugiego poziomu Harcerza
Re: Wstępna rezerwacja państw i decyzja
Afrenia i Traconia. Dalej się robi zabawniej: jeśli wejdzie Jaglak od razu to Jaglak, jeśli będzie Karzegistan to Karzegistan, i to są opcje pierwszego wyboru.
Mogę też pójść na Takistan, który będzie centrum mapy więc pewny gracz będzie potrzebny, ale to by było kopiuj-wklej z sesji obecnej.
Podnoszę też postulat do Twórcy Gry: weź pan się spręż z tymi piardami czasu, bo obecna mapa jest już przeruchana, każdy już tam był i już to robił. Trza nowej.
Mogę też pójść na Takistan, który będzie centrum mapy więc pewny gracz będzie potrzebny, ale to by było kopiuj-wklej z sesji obecnej.
Podnoszę też postulat do Twórcy Gry: weź pan się spręż z tymi piardami czasu, bo obecna mapa jest już przeruchana, każdy już tam był i już to robił. Trza nowej.
Generalnie to na Traconie najchętniej bym poszedł, drugi byłby Zekistan(lub Karzegistan jeśli by był), mój trzeci wybór to Molatia o ile by była, jeśli nie to Afrenia. 
Apeluje też o to, żeby państwa graniczne były w pewnym stopniu dostępne jako NPC.

Apeluje też o to, żeby państwa graniczne były w pewnym stopniu dostępne jako NPC.
1) Molatia
2) Karzegistan
3) eee, Zekistan? yyy, a może zepsuć Edkowi dzień i obsadzić Czarnoruś? Nie mam faworyta poza pierwszymi dwoma. Wolałbym coś na uboczu, bo zapomniałem, jak w toto grać. Jak nie pierwsze dwa, to obojętnie.
2) Karzegistan
3) eee, Zekistan? yyy, a może zepsuć Edkowi dzień i obsadzić Czarnoruś? Nie mam faworyta poza pierwszymi dwoma. Wolałbym coś na uboczu, bo zapomniałem, jak w toto grać. Jak nie pierwsze dwa, to obojętnie.
Podpisuję się.
1) Najlepsza z opcji. Molatia poradzi sobie bez Koionu i jest ciekawym państwem które nie było jeszcze nigdy grane na poważnie. Dodatkowo jaglak grający od samego początku to przeciwaga dla Takistanu który w innym wariancie będzie szachować Czarnoruś.
2) Devrekani jest przeruchane w każdą dziurę, lepiej już żeby od początku grała sosbie Myrtana.
3) Tak, samo tutaj Myrtana ma jeszcze większy sens z racji na pojawiajcy się Altdorf który ma opcję federacji z Myrtaną.
4) Od biedy może być, ale Greccy też są przeruchani w każdą dziurę.
5) Od biedy może być jeszcze bardziej, Karzegistan w sumie też nie był nigdy grany
6) gówno
Co do preferencji
1. Altdorf
2. Zagoria
3. Karzegistan
2) Devrekani jest przeruchane w każdą dziurę, lepiej już żeby od początku grała sosbie Myrtana.
3) Tak, samo tutaj Myrtana ma jeszcze większy sens z racji na pojawiajcy się Altdorf który ma opcję federacji z Myrtaną.
4) Od biedy może być, ale Greccy też są przeruchani w każdą dziurę.
5) Od biedy może być jeszcze bardziej, Karzegistan w sumie też nie był nigdy grany
6) gówno
Co do preferencji
1. Altdorf
2. Zagoria
3. Karzegistan
Głosuję na:
Altdorf+Molatia na start, przegrany z Czarnorusi idzie na Myrtanę
Co do państw to w tej opcji preferuję:
1. Altdorf
2. Afrenia
3. Zekistan
Gdyby była opcja np. Myrtana + Molatia na start to wtedy na 1 lub 2 miejscu byłaby Myrtana
Altdorf+Molatia na start, przegrany z Czarnorusi idzie na Myrtanę
Co do państw to w tej opcji preferuję:
1. Altdorf
2. Afrenia
3. Zekistan
Gdyby była opcja np. Myrtana + Molatia na start to wtedy na 1 lub 2 miejscu byłaby Myrtana

Ja bym chciał zmienić głos z "Karzegistan + Molatia" na:
"Altdorf+Molatia na start, przegrany z Czarnorusi idzie na Myrtanę"
Po namyśle, argumenty kolegów są słuszne. Takistan, zakładając, że gracz będzie ogarnięty powinien posiadać naturalnego wroga.
"Altdorf+Molatia na start, przegrany z Czarnorusi idzie na Myrtanę"
Po namyśle, argumenty kolegów są słuszne. Takistan, zakładając, że gracz będzie ogarnięty powinien posiadać naturalnego wroga.
-
- Gracz
A zatem:
1) Myrtana
2) Altdorf
3) Zasadniczo cokolwiek bo inne nazwy są mało epickie
1) Myrtana
2) Altdorf
3) Zasadniczo cokolwiek bo inne nazwy są mało epickie

Więc tak.